Ball dels Cavallets

El Ball dels Cavallets és una activitat, dins la Fira de Vila-rodona de recent creació, amb l'objectiu de rememorar les tradicions del poble que es remunten a la època del 1900; amb un espectacle de carrer d’arrel tradicional basat en elements coneguts o documentats de la Fira de Vila-rodona durant el darrer terç del segle XIX i principis del XX. En aquella època hi havia ramblers, marxants, torronaires, venedors, pagesos i, sobretot, cobraven molta importància els ramats i les mules.. En aquells anys, la fira de bestiar arribava cada any al poble i en aquest espectacle li donem una especial importància a la figura del rambler i el seu bestiari. 

Un rambler era la persona que es dedicava a la compra i venda d'animals de peu rodó: cavalls, mules i rucs. Es tracta d'un ofici desaparegut en la seva forma clàssica, encara que encara hi ha ramblers vivents que el practicaren tota la vida. Tradicionalment era un ofici ambulant. Els ramblers anaven a les fires, procurant comprar a bon preu on hi havia excés d'oferta i vendre més car quan la demanda ho permetia. També se'ls coneixia com a firandants.

Per la seva manera de viure (viatjant contínuament, transportant mercaderies valuoses i, a vegades, molts diners al comptat) els ramblers eren persones d'una certa consideració i, gairebé sempre, amb una gran experiència anant pel món; i portaven mil històries i anècdotes per explicar.

El Ball dels Cavallets consisteix en un ball i obra teatralitzada, representada pels infants del poble on aquests es converteixen en ramblers, pagesos i bestiari on el joc de la compra-venda adquireix un caire divertit.

Al ritme de la música, els cavallets donen vida a un espectacle que no us podeu perdre si veniu a la Fira de Vila-rodona!

Menu

Menú principal