Salutació de l'alcalde

Em plau saludar a les persones que visiteu la pàgina de Vila-rodona.

Aquest és un poble situat en el prelitoral de Tarragona, amb un clima mediterrani i agricultura potent de vinya i altres conreus de secà.

Vila-rodona és un espai històric que abasta els diferents períodes dels últims 10.000. La presència humana sobre aquesta zona de Camp de Tarragona, ha deixat petjades que assenyalen un territori fructífer per les diferents poblacions i cultures que han conviscut en aquesta terra i el seu entorn natural.

De les etapes prèvies al Neolític fins a l’actualitat, generacions de dones i homes han conviscut en uns paratges que han estat la seva base econòmica i han dinamitzat la seva cultura.

Avui Vila-rodona encara un nou futur. La nostra societat, l’economia, la cultura i les formes de vida són més complexes i plurals.  La diversitat, en el sentit més ampli, d’una societat que es transforma ràpidament obliga als individus, els col·lectius i les administracions a adaptar-se als canvis. En aquest sentit Vila-rodona vol ser un exemple de com es poden dur a terme polítiques dinàmiques incorporades als processos de canvi, però alhora fer-ho des del sentit d’un arrelament que permeti combinar modernitat amb no deixar fora el passat que ens identifica com a comunitat.

Si ens voleu visitar, podreu comprovar “in situ” el que som, el patrimoni històric i cultural que conviu amb nosaltres, podreu observar espais agrari en un entorn natural divers, podreu comprovar com l’agricultura no és un element secundari, sinó que ens enriqueix en tots  els aspectes: econòmics, paisatgístics i genera un entorn de qualitat de vida.

Si voleu viure entre nosaltres, podreu comprovar que som un poble obert i amb una capacitat de integrar a persones i famílies que volen conviure amb nosaltres d’igual a igual.

Josep M. Comas Pié

 

Subscriure a
Menu

Menú principal