L'Ajuntament de Vila-rodona adjudica les obres de construcció de la nova piscina municipal

09/10/2019

L'Ajuntament de Vila-rodona adjudica les obres de construcció de la nova piscina municipal

 

El ple municipal de l’Ajuntament de Vila-rodona ha aprovat l’adjudicació de les obres de construcció de la nova piscina municipal a l’empresaCOASA, que executarà les obres per valor de 582.479 euros repartits en dos lots, el de la construcció de la piscina (301.158 euros) i el de la construcció dels vestidors (281.321 euros).

El projecte global inclou la construcció d’una piscina per a adults de 250 m2, una piscina petita de 75m2, una zona de jocs d’aigua infantils i de solàrium amb gespa artificial i la instal·lació de parasols i tumbones amb zones d’ombra. També una zona de platja i dutxes, a més dels vestidors.

El nou recinte s’ubicarà amb accés al carrer de la Pagesia Catalana en uns terrenys propietat del Casal de Vila-rodona, que n’ha fet la sessió d’ús per 35 anys. Concretament, les obres es faran on actualment hi ha les pistes de tennis, actualment en desús.

Amb la construcció de la nova piscina municipal, que hauria d’entrar en funcionament per la temporada que ve, la piscina del Casal de Vila-rodona, que aquest últim any ha estat gestionada per l’Ajuntament, deixarà de funcionar.

Marta Alegret, regidora d’Urbanisme i Obres, subratlla que, l’adjudicació de les obres de construcció de la nova piscina municipal pretén posar fil a l’agulla a un projecte que s’haurà endarrerit un any per la renúncia de l’empresa a la qual s’havia adjudicat originàriament el projecte.

 

Aprovació de les ordenances fiscals per al 2020

El ple municipal també ha aprovat la revisió de les ordenances fiscals per l’any 2020. El consistori augmentarà un 1,5% la taxa d’escombraries (segons IPC província Tarragona) amb l’objectiu de reduir el dèficit en el servei. D’aquesta manera, els veïns i les veïnes passaran de pagar 86 euros a pagar-ne 87,29, és a dir, 1,24 euros anuals.

El cost del servei de la brossa és de 85.000 euros anuals i els ingressos que suposa actuament són de 60.000 euros, insuficients per sufragar el cost complet. Marc Badia, regidor d’Hisenda, explica que el govern municipal vol evitar augmentar encara més la taxa d’escombraries, que hauria de pujar un 30% per a aconseguir cobrir-ne tot el cost.

L’Ajuntament també aplicarà una revisió del preu de la matrícula del pavelló municipal per tal de fomentar la pràctica de l’esport entre nens i nenes, de manera que estaran exempts de pagar la inscripció fins als 14 anys.

I, amb l'objectiu d'impulsar el Pàdel es faran les següents actuacions:

- Per 1 hora de l’ús de la instal·lació: 1,00€ x persona abonada. 1,50€ x persona no abonada.

- Per 1,5 hores de l’ús de la instal·lació: 1,50€ x persona abonada. 2,25€ x persona no abonada. -Lloguers després de les 6 de la tarda:

- Per 1 hora de l’ús de la instal·lació: 1,50€ x persona abonada. 2,25€ x persona no abonada.

- Per 1,5 hores de l’ús de la instal·lació:2,25€ x persona abonada. 3,50€ x persona no abonada Lloguer de pales: 0,5€/unitat. Es faran abonaments de 16 hores, amb els següent imports: 20€/persona abonada. 30€/persona no abonada.

Finalment, s’elimin l’opció de pagament en efectiu dels rebuts de la Llar d’Infants.

La resta d'impostos i de taxes es mantenen congelades.

Menu

Menú principal