APP VILA

 

 

L’Ajuntament ha posat en marxa l’aplicació AppVila, un nou canal de comunicació directe i gratuït entre els veïns i el Consistori que permet avisar d’incidències de tots tipus i estar al corrent de les últimes notícies i les activitats programades.

Amb aquesta nova aplicació, que ha estat desenvolupada per l’empresa Technodac, del qual n’és un dels seus productes CIVITAS, es busca la millora del municipi, mitjançant la participació dels vila-rodonins, aplicant la filosofia smart city, evitant que els veïns s’hagin de dirigir a l’ajuntament per notificar la incidència ni tants sols realitzar una trucada. Podent ser aquesta fórmula un sistema més directe, efectiu, anònim i poder optimitzar el temps del veí.
L’aplicació, disponible per a sistemes Android i iOS, permet generar avisos, adjuntar-hi fotografies i geolocalitzar les incidències amb el GPS del dispositiu mòbil. L’usuari envia la informació de manera totalment anònima als responsables municipals, que gestionen internament la resolució de la incidència. A més, la persona que ha creat l’avís rep informació de l’estat d’aquest fins que hagi estat resolt.

El funcionament és molt senzill, només cal que l’usuari es descarregui l’aplicació des de Google Play (Android) o AppStore (iPhone), cercant al buscador AppVila. Un cop instal·lada, podrà estar informat de totes les noticies relacionades amb el nostre municipi i a més a més quan es detecti una incidència es pot crear un avís. Per poder enviar un avís caldrà seleccionar una categoria d’entre un llistat predefinit (enllumenat, jardineria, carrers, porta a porta...), introduir una petita explicació, adjuntar fins a quatre fotografies i geolocalitzar la posició de la incidència fent servir el GPS del mòbil. Un cop fet això l’avís s’envia a l’Ajuntament, que el processa i el reenvia al departament corresponent. Un cop engegat el procés, l’Ajuntament notifica, a través de missatges al mòbil, la resolució o els canvis d’estat de la incidència a l’usuari que ha enviat l’avís.

L'App fomenta la transparència de l'acció municipal i és una aposta per un govern obert i més accessible.

Entenem aquesta aplicació com un pas més per apropar l’administració i fer realitat la participació dels vila-rodonins a la millora del nostre municipi i en la seva gestió.

Fem una Vila-rodona 2.0! 

 

 

Menu

Menú principal